Denne kage var fra både mig og Keld (sidstnævnte havde lagt æg til – i bogstaveligste forstand), så jeg forsøgte mig udi noget modellering og overtræk med hvid chokolade.

Kagen er en mudcake i fire lag med en 2:5 chokoladeganache mellem lagene og smurt op med en endnu mere fyldig 1:1 ganache. Det var ikke helt nemt at smøre op med ganache; den stivnede næsten med det samme, den kom i kontakt med den kolde kage.

Æg og gås er lavet af mudcake rester, blendet og rørt op med chokoladefrosting. Gåsens hals er stivet af med et par orangegrene. Det gik meget fint med at overtrække æggene med hvid chokolade – de blev senere dustet med lidt glimmer – men gåsen kunne vist godt have brugt en lidt større skål… det var jeg så for nærig med chokoladen til. Dumme mig. Men når man nu ved det, så kan man da godt se, at det er en gås, ikk?

De blå øjne er et par sukkerkugler. Næste gang [sic] vil jeg forsøge at få lavet et orange næb.

Nå, men kagen smagte godt, og fødselaren havde ingen indvendinger. Det havde gåsen til gengæld: Da vi ankom, var flaget selvfølgelig hejst, men Keld er ikke glad for vort nationale symbol, fødselsdag eller ej. Da han havde gemt sig på terrassen et kvarters tid, mens han ængsteligt holdt øje med flaget fra bag ved et træ, tog John flaget ned. Og så var Keld glad igen. Han fejrede generobringen af haven ved straks at gå i bad.