“… og hun har selvfølgelig ble på, når hun er indendørs.” Den sætning indbringer i første omgang et forsigtigt smil. Smil, fordi det lyder som en vits; forsigtigt, fordi det ikke er en særlig sjov vits. Når det efterhånden går op for folk, at jeg mener det alvorligt, kan man se tandhjulene gå i gang med at forsøge at regne ud, hvordan det kan lade sig gøre at iføre en gås en ble. Her kommer, på utallige opfordringer, forklaringen:

1. Anskaf en gåseblesele i passende størrelse. De kan købes på nettet i forskellige udformninger under betegnelsen goose diaper harness. Jeg kan bedst lide dem fra Nettie Kossart. Her er en af mors skræddersyede, inspireret af Netties design.

2. Anskaf bleer i passende størrelse. Jeg bruger Libero Comfort Fit str. 7.

3. Klip bleen midt over. Brug en kraftig, skarp saks – de er ret seje at klippe i.

4. Tag en af halvdelene og fold den ud.

5. Fold de to flapper i siderne ind mod midten, så de overlapper hinanden lidt.

6. Hæft flapperne sammen med 2-3 hæfteklammer.

7. Placer bleen i bleselen.

8. Fold de små flapper ud over elastikkanten, så bleen holdes på plads. Ta-daaah! Klar til montering på gås!

Her er selen samlet uden gås.

Når selen skal på, eller bleen skal skiftes, sætter jeg mig på gulvet med faster Anna mellem benene. Jeg smutter selen over hendes hoved, som vender mod mig, og så er det relativt nemt at fæstne selen omkring hendes bagende og lukke spændet i nakken.

Her sidder en af Netties bleseler – med ble – på faster Anna. Velcroen er nok til at holde bleselen på plads, for faster Anna rykker ikke i selen. Og så kan hun godt lide at gnave i spændet.

Det kunne Keld også – elastikken er næsten gnavet over.

God fornøjelse!