Faster Jytte havde taget initiativ til og inviteret til fornem frokost den 24. i anledning af, hvad der kunne have været farfars 100 års fødselsdag – hvis han altså havde levet så længe. Jeg kan kan godt lide mærkedage, og når man kan fejre afdøde forfattere og statsoverhoveder, kan man så afgjort også fejre farfar.

Og så var det jo en glimragende lejlighed til at få lov at lege med noget kage. Jeg havde i flere uger luret på en teknik med mønstrede kagesider og besluttede, at en 100-års dag så absolut var passende. Det viste sig, at frokosten var noget af en gourmetbegivenhed med mange kolde og lune anretninger, så de lidt formelle dessertkager passede fint ind. Selv om jeg ikke helt kan udtale navnet. Det gik lidt nemmere med de øvrige retter – jeg nævner i flæng: sild, lune tarteletter med rejer, små mørbradbøffer med champignoner og bløde løg. Jeg skulle slet ikke nødes til at tage fire gange af sidstnævnte.

Kagesiderne er en mandel-spongecake, som smager vildt godt. I bunden er der et stykke marcipankage, og så er der fyldt op med piña coladacreme og toppet med hindbærmousse.