Tja, i skrivende stund er året kun to en halv time gammelt, men det har allerede budt på rigeligt med spænding og action.

Omkring midnat var jeg lige til at hælde i seng. Jeg havde holdt mig vågen for at se, om Keld ville gå i panik over nytårsskyderiet. Han virkede dog kun lidt nervøs, da han kom ind for at spise.

Men så kommer brandbiler med udrykning drønende lige forbi, og et kig ud af vinduet viser flammer og røg mod syd. Mig ud ad døren for at se, hvor det er. Det var heldigvis ikke flinke folks hus, der var ild i. Jeg piskede så over til John for at få navn og adresse på ejeren. Da jeg kom tilbage, var politiet dukket op, og så kunne de få oplysningerne.

Nå, tilbage til en mørk udestue med en noget utilfreds Keld. Han kommer ud og går sporenstregs i bad. Jeg bliver hængende oppe og spiller lidt Frontierville for at få adrenalinen ud af kroppen. Så vil Keld ind og have en bid natmad, og i det samme kommer Leo stolt anstigende med en solsort. Levende! Og tilsyneladende uskadt. Den har dog ikke meget hale tilbage.

Jeg varmer den i hænderne og giver den lidt vand, og den begynder så småt at trække vejret igen – og bide mig. Den virker efterhånden frisk nok, så mig ud med en lommelygte for at finde et passende Leosikkert sted til den. Det bliver ligusterhækken, og jeg jager den ind midt i, så den forhåbentlig kan sidde trygt og komme sig over chokket.Her sidder den lille fyr og kigger forskræmt ud mellem grenene. Kryds fingre for den!