1 kg hakket kalv & lam eller okse & kylling

2 mellemstore finthakkede løg

3 ts. salt

2-3 æg

4 dl. bouillon

8 ss. rasp

2 ss. mel

2-3 fed hvidløg

½ ts. chipotle-chilisovs

en lille bøtte fetaost i minitern

1 potte frisk basilikum eller oregano

 

Bland alt undtagen kød.

Bland kødet i – helst med farsrører.

Form store frikadeller med en ske, som jævnligt dyppes i en kop koldt vand.

Skru helt op for blusset mens smørret smelter på panden.

Skru ned på medium eller lidt over, når smørret er lysebrunt og færdigt med at bruse.

Kom frikadellerne på.

Steg frikadellerne ca. 8 minutter på hver side. Vend dem i den rækkefølge de kom på.

De skal være gennemstegte. Prøv evt. at skære en af dem igennem.

Hvis man skal stege flere hold frikadeller, skal panden gøres ren mellem hvert hold, ellers sprutter det helt vildt.

De smager bedst som frikadeller, men hvis man ikke gider stå og forme og vende og blive spruttet på, kan man hælde farsen på en bageplade med bagepapir, forme den til en fin klump og bage den ved 200°, til den er gennemstegt, ca. ½ time.