Torsdag blev for en gangs skyld ikke tilbragt i gåsens tegn. Det var nemlig blevet tid for kagehygge med Tine, som havde en konfirmationskage, der skulle bankes ned.

Jeg fik lov at hjælpe med pyntningen – Tines arm havde sagt nej efter flere dages brændekløvning. Kagen var allerede samlet, da jeg ankom, men der var heldigvis gemt et par smagsprøver på fyldet til mig. Rabarber-/jordbærmousse er altid godt, men hyldeblomstmoussen var en overraskelse.

Jeg har aldrig fattet hypen omkring hyldeblomster. Drikken smager mig vammelsød og lettere intetsigende; det eneste hyldeblomst, jeg hidtil har kunnet lide, var pakket ind i beignetdej, friturestegt og drysset med flormelis.

Men hyldeblomstmoussen var virkelig lækker. Den vil jeg absolut prøve at eftergøre selv – hvis moderen altså vil af med en flaske hjemmebrygget hyldeblomstdrik til formålet? Hint, hint?

Kagen blev let smurt op med smørcreme og overtrukket med et tyndt lag MMF. Derefter fik den et sukkerbillede på toppen og blev dekoreret med blomstrende grene. Den blev rigtig fin; jeg kan i denne sammenhæng rigtig godt lide brunt og lyserødt sammen. Meget let og forårsagtigt.