Det er ikke hver dag, man får mulighed for at lave en kage til en 100 års fødselsdag. Da temaet for kagen så samtidig var “Gåsepige”, var der jo lissom kun én, der kunne stå for den kage!

Jeg gik lidt kold i planlægningen – alt for mange beslutninger, der blev overvejet alt for længe – men heldigvis rykkede min personlige kagetræner til undsætning lørdag, så alt endte lykkeligt.

Sidste hurdle var at komme op til tiden mandag, så kagen kunne komme frem til destinationen. Så pr. sms bestilte jeg kækt, ved tre-tiden om natten, telefonvækning hos Moderen. Som for en gangs skyld ikke havde telefonen på lydløs og derfor blev vækket. Undskyld.

Kagen nåede frem i for mig usædvanlig god tid – der var et helt minut til deadline. Og selv om de sidste 500 meter af turen foregik over en meget ujævn belægning af brosten, havde kagen ikke lidt overlast. Det tog til gengæld et kvarters tid, før jeg selv holdt op med at ryste af anspændelse, og skuldrene røg først helt ned på plads efter en halv time.

Kagen skulle dekoreres ud fra et ikke helt tidssvarende foto af fødselaren:

Ikke helt nemt at kopiere i fondant, så jeg gik efter stemningen og fortolkede temmelig frit:

Der er flere billeder i galleriet.